Επιστροφή
Δράσεις Δημοσιότητας για το Έργο: «Ψηφιακή Πύλη, e – Δημοκρατία και Ηλεκτρονική Μάθηση»
13/04/2016
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΡΑΞΗ: "Ψηφιακή Σύγκλιση της ΓΣΕΕ με Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διακυβέρνησης, Δημοκρατίας, Πληροφόρησης, Μάθησης και Ενεργοποίησης των Εργαζόμενων Καταναλωτών" Τo ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στα Πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» 2007-2013 υλοποίησε με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρία σημαντικά έργα. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της δράσης του φορέα στον ψηφιακό κόσμο καθώς και η παροχή ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ Στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας, της γνώσης, οι όροι και οι συνθήκες εργασίας αλλάζουν ραγδαία και κυρίως προς το δυσμενέστερο για τους εργαζόμενους. Απαιτείται από τα συνδικάτα, να χρησιμοποιήσουν όλα εκείνα τα σύγχρονα, αποτελεσματικά και νόμιμα μέσα, ώστε να ενημερώνουν, να ενισχύουν και να υποστηρίζουν τις οργανώσεις μέλη της, ώστε να μπορεί να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους. Η Σκοπιμότητα λοιπόν είναι να καλύψει η ΓΣΕΕ, την ανάγκη της για μια ισχυρή ηλεκτρονική παρουσία στο διαδίκτυο ώστε να εκμεταλλευθεί πλήρως το νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον για την ενημέρωση, εξυπηρέτηση, υποστήριξη, επικοινωνία και συντονισμό των Εργατικών κέντρων και των Ομοσπονδιών μελών της. Τα οφέλη επηρεάζουν άμεσα δύο ομάδες:
- τους εργαζόμενους πολίτες
- τα εγγεγραμμένα μέλη της ΓΣΕΕ σε δευτεροβάθμιο και πρωτοβάθμιο επίπεδο.
- Να βοηθήσει σε μια προοδευτική προσαρμογή των ωφελημένων της ΓΣΕΕ στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους ηλεκτρονικής μάθησης.
- Να υποστηρίξει την ηλεκτρονική μάθηση μέσω μιας σειράς νέων τεχνολογιών ώστε να καλυφθούν οι διαφορετικές τεχνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες των ωφελούμενων.
- Να παράσχει τις σχετικές πληροφορίες σε μια πιο προσιτή και πιο κατανοητή μορφή ώστε να ληφθεί το μέγιστο εκπαιδευτικό όφελος με την μεγαλύτερη απόδοση.
- Να επιτρέψει σε ένα ευρύτερο ακροατήριο να εμπλακεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους ηλεκτρονικής μάθησης καλύπτοντας και τα ΑμΕΑ. Γενικότερα, οι δράσεις αυτές θα μπορούν να ωφελούν πληθυσμιακές ομάδες που έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες πρόσβασης στα αστικά κέντρα (π.χ. ΑμΕΑ, κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών) καθώς η κοινωνική ηλεκτρονική μάθηση είναι εύκολα προσβάσιμη από όλους μέσω Διαδικτύου.